В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Приемната

14:00 17:00

Предаването в момента

Приемната

14:00 17:00


И С Т И Н А Т А

Публикувано от на 10/03/2022

Висоцки – песента за Лъжата и Истината.

Aneliq Velinova_ jurnalist
Анелия Велинова

Няма определение за Истина. В самото ѝ разбиране има доста клопки, тъй като тя е функция на самия човек, по-точно, на неговото развитие. Може би затова едно време говореха за тaka наречените голяма и малка Истини. Един Господ знае какво точно са имали предвид апологетите на комунизма. Ако се замислим, човек никога не може да изкаже цялата Истина. Споменаването на факти не представлява същинската Истина. Фактите предизвикват коментари, но това е далеч от нещата, които си съществуват и без тях. И никой няма представа за пълната картина на обективната действителност.

Сигурно затова е толкова трудно да повярваш в Истината и да запазиш нужното равновесие в психически и физически планове. Щом излъже човек, той започва да се страхува, защото неминуемо става потърпевш, заради експлозията от сблъсъка на Истината със създадената от него лъжлива представа.

Посветените твърдят, че народи, които много са лъгали, буквално са спрели своето еволюционно развитие и дори са изчезнали или са разпръснати по света.

И така, Истината не е фактът, не е вероятността, не е предположението ти, нито интуицията само, дори не е твоето възприемане на ставащото сега, защото то е различно за всеки. По-близо сме до Истината, когато комбинираме тези разнопосочни елементи и търсим общата причина за тяхното съществуване.

Но когато си една от две противоположни страни в конкретен процес – още повече ако си по-подготвената и по-информираната от отсрещната страна – тогава работата вече опира до морал.

Как смятате? 

Анелия Велинова

www.braillefm.com


Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *Продължи четенето