В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


Да видим какво наследихте?

Публикувано от на 14/03/2022

vladi logo braille fm radio n
Владислав Кацарски

Това, което става в България е много гадно. Не, не съм сбъркал думата - гадно казах. Ако исках да кажа „лошо“, щях да бъда неточен. Хората се бият за олио, а един министър -милионер, с шапка за хиляда лева, ги призовава да се бият за държавата си. Срещу кого да се бият, бе, господин министре, срещу Вас ли? Жената на заместник -министър ми се перчи със скъпо шампанско и с белгийски бонбони – точно в деня, когато човек издъхна на опашката за олио! И имате наглостта да ми казвате, че цената била спекулативна! И на тока ли е спекулативна? И на бензина ли? Ами оправете я: твърдите, че разбирате тези работи!

Ама и аз пък: нали сте „Продължаваме промяната“! Никой не е чул да се наричате „Спокоен живот“ или „Честно управление“. Я да видим какво наследихте? Парламент палячовци – за речника им какво да кажем?! Направо си беше промяна, ако го съпоставим с други парламенти. Защото както има тъжни вицове, така има и лоша промяна.  Хора, които никога не са чували за начина, по който се носи отговорност. Наследихте едни крещящи злобни комплексари, палещи огън в краката на полицаите, носещи ковчези, замерящи институции с чери домати (за такива домати не може да се каже, че са от евтините), спиращи тока в метрото. Такава промяна продължавате! И затова тези същите, които хвърляха яйцата и черитата – умните и красивите, де – изведнъж през януари, когато протестираха против мерките, наложени заради Ковид, се превърнаха в … не помня как ги нарече господин депутатът, който не само не гледа стреснато, ми по хип-хопски нахално. А после си играха на бой със снежни топки с храбрия премиер. И изведнъж полицаите, които какво ли не направиха да го предпазят, вече не бяха онези, които бият хората, а които не ги бият. Нищо пък, в края на краищата има значение от коя страна си на голото хоро! 

Тук спирам, защото вие, уважаеми управници, хип-хопаджии и всякакви там не и сте чували за поета, който каза: „И аз съм хлебоед, загрижен за цената на брашното“.

Е, все пак – още едно изречение. Като казах брашно, та се сетих: сега бензин, ток, олио, а ни подготвяте, че и брашното ще се вдигне. Стари номера, знаем ги. Но ако не ви звучи прекалено остро, да ви кажа, че както всичко се вдига, може и народът да се вдигне.

Нищо лично!

Владислав Кацарски

www.braillefm.com


Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *Продължи четенето