В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


За „първите седем“ и за мотивацията да не спираш да търсиш… Петър Курумбашев: „Възхитен съм от силата на вашия дух!”

Публикувано от на 30/11/2021

С Петър Курумбашев разговаряме за доброто приятелство, за опита в общуването, за вдъхновението изобщо с пожелание за творческо развитие на радио Брайл ФМ.
Водещ: Последният ни събеседник за празничната програма по случай седмия ни рожден ден е голям приятел на радиото. Той ни помогна много, завъртя без сам да го осъзнава, цялата политика на радиото, така че оттам насетне плуваме в съвсем различни води. Голяма чест е за нас, че си тук.
Петър Курумбашев: Искам да поздравя всички, които ни слушат и най-вече вас, които празнувате своята 7-годишнина. Минали сте най-трудното, първите седем години. Вече сте големи и готови да ходите на училище. Мисля, че много от вас са преминали сериозно през училището на живота. Възхитен съм от това, което правите, от силата на вашия дух, която много зрящи нямат.
Водещ: Благодаря за тези думи. Ти си един от хората, от които съм се учил на подход към политиката на България, много често те цитирам. Дай Боже, повече хора като теб да се опитват да управляват държавата, но ми се струва, че стоиш малко в сянка.
Петър Курумбашев: От три години не се занимавам с политика и се чувствам много добре. Ако искаш да помагаш на хората, има начини да го направиш, не е задължително да си в нея. Винаги съм се чувствал добре във водите като публична фигура, особено като продуцент на „Ку-Ку”, отколкото като народен представител или евродепутат. Вече се чувствам като освободен от редовна военна служба. Почетен консул съм на Малайзия, което ми помага някаква част от международната политика, да не ми липсва. С интерес следя това, което се случва. Установих, че при вас има хора с изключително будно гражданско съзнание. Един от най-хубавите ми студентски спомени е общуването с единствения сляп депутат – Петър Стайков от СДС, който беше от достойните и запомнящи се представители на едно изключително силно Велико Народно Събрание, в което имаше хора, с които човек да се гордее, че са там. Петър Стайков е един от тях.
Водещ: Благодаря, че беше при нас. Дълги години да сме заедно. Всички сме България и колкото повече го осъзнаваме, толкова по-добра ще ни бъде държавата.

Петър Курумбашев пред микрофона в пряк диалог с водещия Владислав Кацарски:

За „първите седем“ и за мотивацията да не спираш да търсиш…

Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *