В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


Владислав Кацарски: За кооперацията

Публикувано от на 05/01/2022

Излезте с имената си! Оспорвайте, каквото оспорвате... Цяла България видя как се проведе това събрание." Владислав Кацарски

Искам да кажа няколко думи за Националната потребителна кооперация на слепите, където кипят страсти. В тази „Приемна” ще чуете мнението на директора на софийския „Център за социална рехабилитация и интеграция” Недялко Димов и на председеля на Съюза на слепите. Моето желание беше да чуем и председателя на Кооперацията на слепите – организация, втора по големина в средите на слепите и национално представена. Не можем да чуем мнение, защото и двамата председатели, които излъчиха извънредните събрания, се оспорват от съда. В единия случай председателят е Бончо Бонев, който видяхте в „интересна” светлина, когато показахме 76-то извънредно общо събрание. Той беше избран на 11 септември при странни и оспорвани обстоятелства. На 15 декември частен съдебен изпълнител е спрял решението на 76-то извънредно общо събрание и избраният Маню Алексиев и действащият УС са с прекратени правомощия до произнасяне на съда. Интересното в този казус е, че решенията са оспорвани не от председедателя, засегнатия Бончо Бонев, не от опозицията на Маню Алексиев или на хората от лагера на Димо Тотев. Никой от тях не е подал жалбата в съда. Жалбата е от Дочка Алтънова, предстои да се занимаваме с личността й, да видим тази „светица”, тази „чиста” жена защо е подала жалба в съда и с какво е засегната тя. Другият е Добромир Удрев от Силистра, член на федерацията „ Спорт за хора със зрителни увреждания”.
Откъде се намериха тези двама да подадат жалба? От птичи поглед е ясно, че са подтикнати от някого да постъпят по този начин и така да спрат решенията на 76-то извънредно общо събрание. Не казвам, че нямат право и че е незаконно, но начинът, по който това се извършва, на мен лично ми изглежда изключително жалък и нелеп. Нито един от хората, които действат задкулисно, не бих сложил до себе си и да им кажа „седни да си поговорим по мъжки”. Истинските мъже са друга порода, висока класа. Така не се прави! Така не е честно! Така не е красиво! Излезте с имената си, оспорвайте, каквото оспорвате. Цяла България видя как се проведе това събрание, ще го види и съдът. Уверявам ви, че българският съд за пореден път ще ползва материали от Радио БРАЙЛ ФМ. Пет дела бяха спечелени, благодарение на това радио.
Предстои ни да видим какво ще се случи в Кооперацията на слепите. Там са парите на поколения слепи и трябва да се прекратят злоупотребите с тях. За тези, които ще кажат, „злоупотреби няма”, ще отвърна така: аз съм влязъл в Кооперацията на слепите със 120 лв. дялов капитал, напуснах я по собствено желание през 2020 година и ми върнаха дяловия капитал в размер на 60 лв. По 50 стотинки на месец да бяха капитализирали моя дялов капитал – от 1984 година до 2021 година, пак нямаше да е 60 лева. Не вярвам, че инфлацията го е „изяла”, изядоха го някои хора – същите, които намериха пари за съдебни дела и скъпи екскурзии до далечни дестинации, обиколиха целия свят. Продължавам да твърдя, че това не е правилно и е недостойно.
Да кажа защо Димо Тотев и компания не са оспорвали решенията на 76-то извънредно общо събрание, и дали това означава, че ги приемат, няма смисъл.
За тези, които са подали жалби в съда, че събранието от 11 септември 2021 година е нелигитимно и не добре проведено – решението на съда ще излезе по-късно от делото, образувано за 76-то извънредно общо събрание. В България е така. Който има повече връзки, съдиите придвижват неговото дело напред. Общото редовно събрание е през април, а решенията на делата, които се водят, ще излязат след месец април. Типична българска картинка. И казваме, че в България законите са добри. Не са добри. Време е Темида да прогледне.

Водещ: Владислав Кацарски


Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *