В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


Три вдъхновяващи истории за доброта и обич

Публикувано от на 18/11/2021

Vladinella Kacarska - aktrisa
Vladinella Kacarska – aktrisa

Представете си доброто като красива многоцветна дъга. Тя се появява и радва с цветовете си, пъстра е като добрите хора. Хубаво е, че ги има по тази земя, за да помогнат в труден момент и да сбъднат мечти.
Актрисата Владинелла Кацарска разказва три любопитни, вдъхновяващи и трогателни истории за доброто.
Владинелла Кацарска: Предишният път разказах три истории с животни, сега героите са хора. Обединила съм ги под заглавие: „Истории, които ме карат да мразя хората малко по-малко”.
Първата от тях е за една гара в Япония, която три години е работила само за един пътник. Това се е случило през 2013 година. Тази железопътна линия е трябвало да бъде закрита много отдавна, защото е нямало пътници и пратки, които да минават през тази гара. Когато японското правителство разбира, че едно момиче ползва влака всяка сутрин, за да ходи на училище, което било в друг град, ремонтирали гарата и я поддържали три години, само заради нея. Имало два влака, едиствените два, които минавали оттам – сутрин, когато отивала на училище и следобед, когато се връщала. През 2016 година момичето завършило училище и закрили гарата.
За втората история всички говореха в социалните мрежи. В Южна Африка миналата година някой заснел как мъж предлага брак на приятелката си в KFC. Видеото отразява този емоционален момент на прекрасната, трогателна история – той на колене пред любимата, пръстена, сълзите от щастие…Когато това видео става много популярно, се получава коментар от жена, че мъжете в Южна Африка са толкова бедни, че предлагат брак в KFC. Но тази жена не знае цялата история – тази двойка е сключила брак през 2012 година и понеже нямали средства, сватбата им била скромна и семпла. Съпругът решил да поднови церемонията, като избрал любимия ресторант на жена си, който е KFC. Заради коментара на жената, че са бедни, редица компании се свързват с тях през Туитър и предлагат какви ли не подаръци за сватбата им. KFC им подарява кетъринга, Audi предлага кола, друга компания желае да осигури меден месец на красиво място. Хора от Южна Африка събрали средства, за да направят сватбата приказна – купили бижута, заплатили СПА процедури, обзавели ги с мебели за новия дом. Снимките, които по-късно двойката публикува, показват една наистина приказна сватба и сбъдната красива мечта.
Третата история е за Мухарем. В Истанбул в едно малко кварталче той бил единственият глухоням, но никой не познавал жестомимичния език и много трудно общували с него. Един ден Samsung се свързал с хората от квартала и им предложил да научат този език за реклама, която промотира помощ за хора с увреден слух. Рекламата на Samsung била „реалити”, заснема в реално време случващото се. Мухарем не знаел за тази инициатива. Един ден излиза със сестра си на разходка и осъзнава, че всеки човек, който среща, не само го разбира, но може и да му отговаря. Това бил прекрасен подарък за него, не само заради рекламата, която са направили Samsung, а и за това, че наученият от хората жестомимичен език преодолява бариерите и всички спокойно могат да общуват помежду си.
Водещ: Владислав Кацарски


Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *Продължи четенето