В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


Страхил Ангелов: Ако така говорим за политика, може би ще се разберем.

Публикувано от на 09/10/2021

Кой и какво стои зад политическия хаос? Кой играе и кой гледа отстрани? За политическите игри, играчите и публиката, за покупката на партия-носител от новия играч, индикация за ниското ниво на морала. Кой е архитектът на това формирование и не е ли опасно размиването и липсата на идеология от „гастрольорите”? За президентските съревнования и как може да се обединим? Какъв Парламент да очакваме? Кой ще плати сметката накрая?

На тези и други въпроси търсим отговори от Страхил Ангелов –  преподавател и икономист, бивш депутат от БСП.

Страхил Ангелов:  Играят играчите, отстрани гледа публиката. Публиката е българският народ. Ще гласуваме и ще изберем онези, които ще се коалират срещу нас след това.

Някакви хора купили една партия в последния час на мача. Тя, ако няма сила да носи отговорност за действията си, няма право да взима властта. Тази партия е един отпаден продукт на нашата псевдодемокрация.
Как да има идеология в едно шоу? Няма такава. Това е поредното политическо мероприятие, организирано от посолството на САЩ в София, което напълно деградира. Изпратили са някакви стажанти, „почтените” Кирил Петков и Асен Василев. Лоша атестация за империята е да вадят проекти през три месеца.

Обединение в България няма от хиляда години. Не знам защо се мисли, че покрай ректора на Софийския университет ще настъпи обединение, но около какво – да изпълним формалните изисквания на фасадната демокрация, за да излъчим хора, които след това ще се обединят срещу нас. Така функционира тази система. Ние живеем в свят, в който корпорациите определят правилата. Част сме от корпоративни съюзи, от пагубни глобалистки търговски споразумения. България икономически е ликвидирана, остава битката кой да бъде обслужващ персонал. Това са политиците. Всеки иска да влезе и да бъде градинар в градината на някой по-богат човек, да получи по-голяма заплата и като не смогва вече, растителността го изпреварва. Нормално и логично е да обявиш, че е време за промяна и да си вземеш нов градинар. Така идват новите проекти, новите лица. Всичко върви „нормално”, само не знам кой ще плати сметката накрая, а тя набъбва. Живеем в лъжедържава, на която са отнети всички регулаторни функции и тя от регулатор, се е превърнала в кредитополучател, който разпределя заемите и така временно отлага социалният взрив, който ще настъпи. Ще дойдат времена, когато бедността ще ни се стори не най-лошото нещо на света.

Новият парламент ще просъществува за един месец и нищо няма да създаде. Христо Иванов и „групата на почтените” ще продължат активно да отстояват неолибералния модел и глобалисткия план за сриване на националната държава.

Занапред партиите ще бъдат разделени на такива, които са готови да защитят националната държава и всички останали, които са обслужващ персонал на неолибералния модел, който беше наложен на нас и на целия западен свят. Ако Европейският съюз не се промени (не вярвам, че може да бъде променен, така е създаден и програмиран), нашето оставане в него е вредно. Кауза на народа трябва да бъде да не се отказва от националната си валута и да си маргинализира националната банка, т.е. окончателно да доипотекира суверенитета си на брюкселската администрация. Когато не разполагаш с финансите си, ти не си независим. В своята история България никога не е била толкова зависима.

Водещи: Владислав Кацарски и Христо Петров

„Всеки иска да влезе и да бъде градинар в градината на някой по-богат човек, да получи по-голяма заплата и като не смогва вече, растителността го изпреварва.” Страхил Ангелов


Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *Продължи четенето