В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


Историите на Владинелла, част 3

Публикувано от на 24/11/2021

Три истории за музика, благородство и как лекува любовта…

„Приемната” изглежда по-различно с историите, които ни разказва Владинелла: по-цветна, пъстра и усмихната е и не може да бъде друга, когато обичта, благородството, приятелството и добротата осветяват със светлата си енергия пътуването към вас.
Екипът на „Приемната” е подготвил още изненади в тази посока, така че тя да се превърне в място, което вълнува – да разпалва емоции и размисли след политическите ни анализи, да обогатява от научните и исторически факти, които предоставяме, да бъдете докоснати от интересните истории на актрисата Владинелла Кацарска, които ще усмихнат деня ви.
Днес ви предлагаме три истории за музика, благородство и как лекува любовта…
Владинелла Кацарска: Видях снимка на жена в полицейска униформа, която седи в единия ъгъл на някакво помещение и един челист, който е в другия му край, и така започва моята първа история – за Джон Уилямс, най-великия съвременен композитор, създал култови музикални шедьоври за Холивуд, сред тях музиката към филмите „Междузвездни войни“, „Индиана Джоунс“, „Джурасик парк“, „Сам вкъщи“, „Списъкът на Шиндлер“, „Челюсти“, „Спасяването на редник Райън“, „Хари Потър“ и много други, а саундтракът на „Междузвездни войни“ е определен от Американския конгрес за част от националното наследство и се смята за най-успешната филмова партитура на всички времена. Музиката на Джон Уилямс отдавна се е превърнала в съвременна класика и се изпълнява от най-големите оркестри в света, а самият композитор неведнъж се е изкушавал да дирижира лично концерти със своята музика. През 2019 година е имал концерт, на който са присъствали 2 400 души, огромно събитие, и единственият човек в цялата сграда, който не е можел да участва в това грандиозно представление, е била охранителката, оставена да охранява съблекалнята на музикантите. Била е негов голям фен и след като един от челистите разбира, че тя не може да бъде на концерта, слиза на стълбището при нея и й изнася мини концерт с всичките главни музикални фрази на „ Междузвездни войни” – пример за високо благородство.
Втората история е за уличен музикант в Малайзия, който така изкарвал прехраната си. Една вечер излязъл отново да свири, но не събрал никакви пари. Отчаян, оставил китарата и преди да си тръгне, запял. Отнякъде се появили четири котета, съвсем мънички, застанали пред него и слушали песента му. Тогава той изнася мини концерт за котетата, които го гледат в захлас, тактуват с лапички и сякаш му казват: „Посвири за нас!” Щастлив, макар останал без пари, той свири за тях с обич. След последната песен оставя китарата, покланя се и им благодари, чак тогава котетата си тръгват. Тези моменти са записани на клипче от приятеля му, публикувано в социалните мрежи и трогнало хиляди хора.
Третата история е за гепард. В един зоопарк в Сан Диего открили, че гепардите са изключително нервни създания, с много високи нива на несигурност – отказват да се хранят, да се размножават и това е причина за изчезването им като вид. В зоопарка намерили прекрасно решение: дават на всяко дете-гепард да общува с едно бебе голдън ретривър, което е обучено да бъде активно и социално, гепардите копират това поведение, което намалява тревожността им и усещането за несигурност. Има прекрасни снимки, на които се вижда как растат заедно тези най-добри приятели.

Водещ: Владислав Кацарски

Любопитни и интересни случки, разказани от актрисата Владинелла Кацарска…

Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *