В момента върви

Title

Artist

Предаването в момента

Предаването в момента


Любопитни истории с животни, разказани от актрисата Владинелла Кацарска.

Публикувано от на 11/11/2021

Усмивката на животните

Животните са не само живи, а и разумни създания. Източници на трогателни послания – усещат нашето присъствие, очакват, страдат с нас, за нас. Дават ни уроци по любов и красота с най-необоримото оръжие – безмълвието. Общуването с тях обогатява. В някои отношения, макар това все още да е неприемливо за мнозина, те дори ни превъзхождат.

Полезен е контактът с животните. За да не обеднява Човечността. Не умеем ли да разбираме езика им, как ще го направим помежду си?

Ще чуете няколко забавни и поучителни истории, разказани от актрисата Владинелла Кацарска, които ще ви наведат на интересни размисли, не само с това, че са любопитни като факти, но и като истина, която пречиства и ни прави по-добри и съвършени.

Владинелла Кацарска: Това не са истории, а реални случки, които точно сега са особено необходими за смутените ни души във време на пандемия и избори. Всички те са за интересно държащи се животни. Искам да започна с историята на един пингвин, който през 90-те години попада в рибарска мрежа и случайно едно семейство го намира и спасява. Решават да го осиновят. Докато го лекуват, той ги обиква и тази обич е споделена. Правят специална стая, пълна с охладители, в която да живее и му дават името Лала. Той става сензация след като американска телевизия заснема филм за него, не за друго, а защото семейството е направило раничка, с която ходи до магазина да си купува риба. В раничката оставят пари, за да плаща рибата, която си избира.

Следващата история е от 2014 година с главен герой котка. Прекрасна мексиканска дама, детска учителка, един ден спира пред супермаркета за покупки, но пред него седи бял котарак с отхапана опашка. Когато се навела, за да го погали, той започва да я води към магазина. Тя му отворила вратата, влязъл вътре, завел я на алеята с котешки храни и с лапата си посочил коя храна иска. Купува храната и го осиновява. Този котарак днес ходи на разходки, на планина и това е документирано в профила й в Инстаграм. Той е прекрасен и още й показва котешката храна, която иска.

Имам две трогателни истории с улични кучета, отказали да просят. Едното куче се казва Каброн, което означава „глупак” на испански. Случката отново е в мексикански град, където кучето седи пред щанд за хотдози, като не проси сандвичи, а си слага лапата на крака на всеки, който спира там и моли с очи за пари, с които да си купи наденичка за хотдог. Той не проси наденички, а иска пари, за да си ги купи! Това продължило повече от година и собственичката на щанда решила да го осинови, за да не й фалира бизнеса.

Последната история е за куче, което се казва Негро и живее в двора на Колумбийския университет. Един ден, разхождайки се из кампуса на университета, вижда, че всички студенти плащат с нещо зелено (американски долар) за лакомства или други неща и на следващия ден се връща с едно листо в устата и отказва да получи лакомство, докато персоналът не вземе листото, като заплащане. Това продължило дълго във времето, Негро плащал с листа и си хапвал често. От университета решили да му позволят да си „купува” лакомства с листа само няколко пъти на ден, за да не е на финансова загуба кафенето.

Водещ: Владислав Кацарски

Актрисата Владинелла Кацарска разказва забавни истории с животни…

Опции на читателя

Остави съобщение

Вашият имейл няма да бъде публикуван или споделян с трети страни.Задължителните полета са маркирани с *