Приемната 29.01.2018 с д-р Георги Ангов

29.01.2018 ПР с д-р Георги Ангов
В „Приемната“ темите са: неврологичните заболявания в разговор с д-р Георги Ангов; деинституционализацията и проблемите в домовете за деца лишени от родителски грижи. Разговорът с Георги Ангов се води от Анелия Велинова. Тясната му специалност от 20 години е отоневрологията, която се занимава с уврежданията и заболявания на вестиболарния апарат. Te протичат със световъртеж, с нестабилно равновесие, със замайване, с шум в ушите.
Своята трудова дейност докторът започва в болница „Св. Наум“ на четвърти километър, защитава дисертация на тема световъртежи при някои неврологични и психиатрични болести. От 2004 г. работи в Александровска болница, преподава в Медицинския университет София, От 2017 г. със свои колеги, приятели-лекари и кинезитерапевти създават медицински център Баланс, специализиран за лечение на такива заболявания. Центърът е оборудван с най-съвременна техника, която позволява прецизното изследване и лечение на вестибуларния апарат. Д-р Ангов смята, че за това е единственият център в България, където се прилага много мощно и ефективно лечение чрез т. н. вестибуларна рехабилитация. По време на предаването му бяха зададени много въпроси от водещата Нели Велинова и от слушатели, на които лекарят отговоря подробно и компетентно: за множествената склероза, за страховата невроза, за паник атаките, за мигрените. Той си оставя телефона за консултации – 0888-30-92-44 д-р Георги Ангов, невролог.
Във втората си част „Приемната“ продължава със скандала около габровския дом за деца лишени от родителски грижи „Хризантема“. Кристиян Григоров споделя резултатите от своето разследване. Той изнася доста факти, до които е достигнал. Преди края на предаването Комня Димитрова две готварски рецепти.
В самия край на предаването Владислав Кацарски и Николай Тодоров от Пазарджик коментират какви проблеми ще създаде смяната на думата инвалид в 9-те закона, които двамата депутати от социалистическата партия искат да направят.
Ако прецените, че предаването ще ви е интересно, го чуйте – няма да загубите.