Приемната 11.12.2017

11.12.2017. ПРИЕМНАТА
В “Приемната“ взеха участие Кристиян Григоров, Орхан Мурад, Иван Янев и Калина Бонева. Разговорът с Кристиян Григоров е по повод конференцията на центъра за приобщаващо образование, която работи много близко и тясно с МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА. На тази годишна конференция въобще не е станало дума за децата с увреждания, което за пореден път показва, че те не са грижа на държавата. Орхан Мурад разказва за неговия изминал и предстоящ творчески път. Той прави кратка ретроспекция на изминалото време, за началото, за неговите бъдещи творчески намерения, за работата си с Кърджалийския театър, с който изнасят спектакли. Той накратко коментира и скандала, който се оформи около дъщеря му и за нейния бъдещ път в музиката. Орхан разказва как се създават хитове в България от една малка група хора.
Във втората част на предаването се включва Иван Янев с коментираната темата за достъпността за инициативата на Комисията за защита от дискриминация и наредба № 4 на Столична община.
Калина Бонева споделя нейните премеждия във връзка с инвитро процедурата, която й се налага да направи, за лекарското бездушие и за това как всички сме равни, но видите ли слепите не могат да си направят тази процедура, защото бъдещето дете може да е сляпо. Така че те трябва да ходят в чужбина, да плащат, докато тук тя е безплатна.
За всичко това можете да разберете като чуете предаването, приятно слушане, ще ви е интересно.