Любовта, без която не можем с Иван Станчев 29.06.2018В това предаване участва поетът Иван Станчев. В началото се представя богатата му творческа визитка. Разговорът започва с неговото шоу “Звезди пред прожектора“, което той прави в град Панагюрище. Разказва интересни неща за създаването и организирането му.
Поетът говори и за своето стихотворение “От икебаната дърветата ги боли“, част от книгата му “Дявол ден“.
Той споделя, че когато майстор Никола Вълчанов го чул, толкова му харесало, че създал песен по него, изпълнявана от хора на музикалната академия. По същото време и Деян Неделчев написва музика по стихотворението и така то става популярно.
Иван Станчев разказва още, че след събитията във Фукушима стихотворението добило огромна популярност в „Youtube“, а японският посланик му изпратил благодарствено писмо.
Анелия Велинова и събеседникът й четат стихове от негови книги. Коментират се също така и други теми от културния живот в малките градове.
В края на предаването, Иван Станчев от името на фондация “Съкровищата на Панагирик“ връчва наградата “Златен ритон“ на Владислав Кацарски за цялостно литературно творчество, обществена дейност и вдъхновение за хората.
За повече подробности, слушайте аудио записа, наличен в тази публикация.