Как някои се опитват да печелят чрез слепотата

По-долу публикуваме разразила се във Фейсбук дискусия по повод обява за масажи от незрящи специалисти. Крайните заключения оставяме на вас!

Грабни оферта!

Ако още със ставането от леглото се чувствате схванати, обхваща ви напрежение или просто сте пренатоварени, една масажна терапия ще ви се отрази прекрасно! Заповядайте в Кабинет Hi Touch!
Релаксиращ масаж на цялото тяло
Варианти на офертата:
60 минути- 29 вместо 60 лв.

90 минути- 45 вместо 90 лв.

Повече за процедурата:
При релаксиращия едночасов масаж, ефектът, който се постига е пълно отпускане на тялото, регулиране на лимфооттока, стимулиране на защитните сили на организма, повишаване на еластичността на мускулните влакна, чувство на лекота и спокойствие.
Масажът с 90 минутна продължителност има още по-благоприятно влияние върху тялото. Постига се пълна релаксация за всички мускулни групи.

Условия на офертата:
• Валидност на ваучера: от 6 Юни до 6 Юли 2018г.
• Часовете се записват предварително.
• Могат да се променят еднократно, поне 24 часа по-рано.
• Масажът се извършва от незрящ масажист – мъж или жена. Изборът се прави при записване на час.
• Квалификация на специалистите: Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, специалност „Масажист с увредено зрение“, удостоверено с решение от ТЕЛК.
• Всеки клиент може да ползва неограничен брой ваучери.

Димитър Захариев:
Толкова ли е важно, че са незрящи? Защо го пишете, те са масажисти и са добри бес значение слепи или не. На други места пише ли масаж от зрящи специалисти?

Ивайло Вътов:
„сляп масажист може да се погрижи за доброто ви настроение…“ Като нещо такова ми прозвуча.

Хари Хараламбов:
Да, и аз това искам да питам, както Димитър. Много тъпа обява, много тъпа реклама. На квалификацията им ли разчитате, или да разчувствате хората с факта, че са незрящи? Всичко това е част от невежеството и плитките номера на далаверния ви шеф, но няма да му се получи, надявам се! Бърка в разбирането си за понятието „социално предприятие“. Според мен, както ние се дразним, когато се обобщава, че зрящите са по-добри в нещо от незрящите, което обаче в много случаи е вярно, също толкова дразнещо е да се каже, че незрящите са по-добри, в случая в масажа. Има добри и лоши масажисти, независимо дали са зрящи или не.

Евгени Митев:
Здравейте, момчета. Аз съм т. нар. „далаверен шеф“. Благодаря ви за критиките. Така ни помагате да сме още по-добри. Какво е вашето понятие за социално предприятие?

Димитър Георгиев:
На Хари и Димитър, както и на Ивайло ще кажа, че очевидно сте без сърца и мозък. Не е много готино да се закачате с хора с недъзи, защото това показва култура на примати. Разгледах профилите ви, момчета, и не съм хич учуден. Монозахариди като вас тримата стават само за бачкатори и лъскачи на обувки

\Димитър Захариев:
Не ми говори щом не знаеш кой съм и какво съм постигнал в професията си без да бия тъпана, че не виждам.

Исмаил Исмаил:
Господинчо, виж какво. Ти не познаваш лично тези хора, за да им поставяш такива епитети. Какво се цели да се изтъкне, че масажистите са слепи, за да имат клиенти ли?
Аз, Ивайло, Димитър и Хари сме постигнали доста повече от теб, без да се парадира каквото и да било.

Ивайло Вътов:
Не знам да ли да ти отговарям, не сме засегнали никого, но е обидно да търсим равенство и да си изтъкваме проблема, а относно това ти какъв примад си стана ясно след като не разбра, че и ние сме с нарушено зрение. Всеки се бори в своята си област без да изтъква този проблем, надявам се сега да ти е тъпо и ако поне грам мозък имаш, да си дадеш сметка какво всъщност означаваха нашите думи.

Димитър Георгиев:
в случая не става дума за изтъкване на проблема, а точно обратното – за дестигматизирането му. Убеден съм, че незрящите могат да правят много неща по-добре от виждащите и точно за това създадохме този проект. В момента работят 2 момичета и са много щастливи, че имат цивилизована и уредена работа. Скоро ще станат 4. Успехите говорят за начина, по който работим. Графиците са пълни, мненията за нас в различните медии са силно позитивни. Какво още искате?

Ивайло Вътов:
Ние нищо не сме казали за хората, които работят там. Дискутирахме формулировката, но никъде не бяхме обидили никого и не сме се държали непочтено, преди вашето словоизлияние, което както се вижда беше безпочвено.

Димитър Георгиев:
Аз не харесвам концертирани акции. Не виждам смисъл да се коментира нещо, което не познавате и не ви принадлежи. Много тъпа обява, много тъпа реклама. Кой го реши това? пазарът доказва друго, публичният интерес-също, откликът на клиентите е показателен. Много добре съзнавам, че завистта е движеща сила у доста хора, но трябва ли това да е универсален процес на оплюване на всичко ново и различно?

Ивайло Вътов:
Жив и здрав, приключвам темата. България е демократична страна и всеки има право да изказва в устна и писмена форма мнението си. Ние го направихме, вие започнахте с обидите. Никой за нищо не е завидял. Всеки от нас се радва, когато някой човек се реализира било то с увреждане или не. Това е разликата, ние искаме равнопоставеност, а ако това ви е начинът за реклама, изборът си е ваш.

Исмаил Исмаил:
Това не е ново.и различно, а популизъм..! Така наречените незрящи масажисти ги има във Военно-Медицинска Академия в Овча купел, работещи наравно с лекарите.

Димитър Георгиев:
Популизъм? ние не сме политици!

Исмаил Исмаил:
Такива са ви методите.

Анита Накова:
Като човек с нарушено зрение, искам да изразя позицията си. Доктор Георгиев, обидно, грозно е и прави ужасно лошо впечатление начинът, по който сте изразили мнението си. Никой, без значение дали той е зрящ или незрящ, не заслужава да бъде обиждан по този начин. Несправедливо и непочтено е да се говори така за хора, които дори не познавате. Неприятно изненадана съм от езика ви, вие сте лекар и като такъв би трябвало да имате доста по-висок стандарт на говорене. В крайна сметка, живеем в свободна страна и всеки има право да изразява мнението си, но не и да обижда и слага безпочвени епитети. Не смятам, че това е начинът да се общува. Хората просто изразиха мнението си, а вие ги нападнахте безпричинно. Те дадоха обратна връзка, това е! Подобно отношение е недопустимо и аз не го приемам нито към себе си, нито към останалите и затова смятам, че в случая не бяхте прав да се изразявате по този начин. Лека и спокойна вечер на всички!