Владислав Кацарски

Владислав Кацарски

Роден в София през 1966 г., учил в София, с две магистратури в СУ „Климент Охридски“, със специализация „литература“.

Републиканец по лека атлетика, национал по голбал.                                                                                

През 1990 г. реализирайте плоча с песни по негови тестове на групата „Лотос”. Основен и редактор на този независим бюлетин за слепи „Куриер”. Автор на книги с поезия

 „Цветен сън“, „Вибрации“, „Музика за самотници“, „Чудесница“, на пиеси под „Дворцови работи“, на роман „Коридорд“, на новелите „Загърбената земя“.

Награди: Първа награда на балканските страници за поети-журналисти, „Тамирис“, Международна библиотека за поезия - Кент, Англия, Стената на поезията в гр. Тур, Франция, премиер два пъти от изпращането на съобщения за култура с издание на книги „Музика за самотници“ и „Загърбената земя“. Национална награда за 2017 г. на СБП за романа „Коридорд“. Награди за поезия от София (НЧ „Пенчо Славейков“) Стара Загора (Славеева…), Кюстендил (Бончо…) през 2018 г. .. От юли 1998 г. зам.-председател, председател на Съюза на следващите в България / ССБ / и управител на ЕООД „Успех“. Възстановяване на голбала в България, актуални фестивали на изкуството за слепи творци. През 1998 г. - 2000г. е член на постоянната комисия за култура на следващите в Париж. През 2002 г. е единен от 4-мата участници в коло похода България - Прага с тандеми, организиран със съдействието на Атлантическия клуб и Външното ни министерство по случайност е включено в Р България в НАТО. 2006 г.-2007 г. разполагам с пиеси „За добро и злато”, „Змеят”, адаптация на „Бай Ганьо”

Създател, продуцент, актьор и автор на театрална трупа „Театър на съучениците“, преименуван на „Хансионът“, игра на ул. „Раковски“ с голям успех от 2011 до 2014 г. включително. Игра в театър „Окаста“ и в българо-македонската копродукция „Максим“.

Създател на социалното онлайн радио БРАЙЛ ФМ от 2014 г. така, говорещо радио.

Преподавател, публикатор, дарител, спонсор за награда на името на „Георги Братанов“ към Съюза на българските писатели. Четен и преведен на всички балкански езици, на френски, на английски (с четения във Вашингтон). Съставител на Антология „Освещаване на пространствата“, на диск с изпълнения на следващи композитори и музиканти, редактор на книги за млади автори. Водещ на благотворителен концерт в турнира на бедстващите българи в НДК на 12.10.2014 г., като се поддържат сценарии и се организират в спортни и културни мероприятия на Софийската организация за следи и на спортна федерация на хората със зрителни задължения - със средства.

Журналист в няколко радиостанции: ФМ Практика, радио НЕТ, радио София, радио БИНАР, радио БРАЙЛ ФМ.

Участвайте в запис на свой диск на аудио книги за слепи. Аудио изданието е с някои негови авторски разкази, стихове и други книги от проза.

Женен с две дъщери: художничка и актриса.