Приемната 27.11.2017

Днешните теми в „Приемната“ по BRAILLE  FM са: три години БРАЙЛ  ФМ, Софийската Мала Света гора и безоблачното царуване на слепите диктатори: коя е силата, която крепи властта им; как се поддържа страхът на клакьорите.

В началото на предаването Владислав Кацарски и екипът му разказват за прохождането на радиото. Те споделят  много забавни моменти от началото на медията и за трудностите, които е трябвало да преодолеят, за да го има днес БРАЙЛ  ФМ в този си вече популярен и полезен социален облик. Той отбеляза, че тази седмица ще е посветена на радиото и за идеите, които екипът на радиото ще развива за вбъдеще.

Анелия Велинова се е нагърбила със задачата да образова слушателската аудитория с интересни факти за България, за да обичат и ценят страната си където и да са по света. Тя разказва за многото  манастири и църкви, създадени по различно време в Софийската епархия, заради което е наречена Софийската Мала Света Гора, по подобие на Атон. Информацията, която тя поднася е много интересна, още повече, че много хора не са запознати с тези факти.

В предаването Владислав Кацарски, Анелия Велинова, Хари Хараламбов и Николай Тодоров по телефона дискутираха за тримата големи в организациите на слепите:  на Съюза  на слепите  –  Васил Долапчиев, на Кооперацията  на слепите – Михаил Кърлин и на читалището на слепите  – Спас Карафезов:  дали наистина тези дълговечни управници са толкова незаменими и какви са причините мрънкащите и страхливи хорица от Съюза винаги да си ги преизбират.

Нели Велинова поднесе  кратко резюме за диктаторите по света.

В предаването имаше и нещо вкусно: рецептите на Комня Димитрова от Бургас.

Всички подробности можете да научите само ако  слушате предаването – и не преяждайте.