Любовта, без която не можем 09.03.2018 с Бойко Беленски

ЛЮБОВТА с участието на писателя Бойко Беленски
Днес, 09.03.2018 г., в предаването “Любовта, без която не можем” гост е писателяt Бойко Беленски. Анелия Велинова представя накратко богатата творческа визитка на писателя. Разговорът с госта започва с биографичния факт – уволнението му от Военно издателство през 1992 г. по политически причини от министър Луджев, защото е завършил съветско военно училище. Следва попадането му в Мулти груп, където е отговарял за хазарта, или както той се изразява, е бил „бинго бой“. Писателят разказва интересни неща за хората от това преходно време. За раздаването на куфарчетата с пари той твърди, че не е мит, а лично познава няколко души, на които са предложени пари, те е трябвало да ги „разиграят“, увеличат и да се отчитат постоянно. Онези, които са забравили това правило вече не са между живите. Писателят разказва, че от 90 г. издава две списания “Закон и хазарт„ на което е заместник главен редактор и “Оръжеен магазин на което е главен редактор. Второто списание се издава до 2007 г. Бойко Беленски говори и за своите книги, свързани с криминалистиката, разузнаването и историята – жанровете, в които пише.
За фалита на банките през 96 г. гостът отбелязва, че това се е знаело много отдавна и когато са го предупредили да си изтегли парите, той си е мислел, че това няма да се случи.
Неговият интерес към историята се дължи на историческото му образование – една от специалностите му. Разказва как е решил да напише книги за Калоян, Стефан Стамболов и други историчеки личности.
И тъй като един час не е достатъчен за всички тези теми, по които може да се говори с писателя, затова гостът обещава на екипа да дойде пак в някое следващо предаване.
Надяваме се, че предаването ще ви е интересно.