Любовта, без която не можем 2.03.2018

ЛЮБОВТА на 02.03.18 г. с поезията на Христо Ботев, Димчо Дебелянов, Христо Фотев, Пейо Яворов, Иван Вазов и прозата на Виктор Пасков

В това предаване на „Любовта, без която не можем“ по прекрасен начин се срещат две велики изкуства: литературата, представена чрез поезия и проза, и актьорското й пресъздаване. В него ще чуете стихове от големи поети на страната ни и малък откъс от книгата на Виктор Пасков „Балада за Георг Хених“, посветена на чеха-лютиер, който живее у нас в изключително лоша обстановка, но прави своите цигулки.
Владислав Кацарски посвешава на 03.03.18 г. всъпителните си думи. В началото се дава преднина на стихотворението на Христо Ботев „До моето първо либе“ в изпълнение на актрисата Теодора Духовникова. Следват стихове на Димчо Дебелянов в изпълнение на актьора Владимир Пенев, на Христо Фотев в изпълнение на актьора Юлиян Вергов. След това актьорът Стоян Алексие чете откъс от впечатляващата книга на Виктор Пасков „Балада за Георг Хених“. Предаването завършва със стихотворението на Иван Вазов „О, Шипка“ в уникалното изпълнение на незабравимия актьор Константин Кисимов.