Любовта, без която не можем 1.12.2017 с гост Георги Константинов


ЛЮБОВТА, БЕЗ КОЯТО НЕ МОЖЕМ
с големия български поет Георги Константинов

Днес, 01.12.2017г., гост в предаването „Любовта, без която не можем“ е поетът Георги Константинов. Разговорът е за неговата последна стихосбирка „Неделен човек“, за литературния живот в България, за списание “Пламък“ и кръга около списанието.
Анелия Велинова представя кратка биографична информация за поета. Разговорът започва за неговата творческа работа в списание “Пламък“, на което е главен редактор от 1983. г. до днес. Той споделя трудностите пред списанието и как творческия екип успява да го списва и разпространява. Списанието е създадено от Гео Милев и поддържа културната духовност на българите, дава път на талантливи и все още неизвестни поети и писатели. Георги Константинов разказва за уникални броеве на списанието, които запознават своите читатели с чуждестранни култури, поети и писатели. Поетът представя своята последна стихосбирка, излязла наскоро, разговоря с водещите за читалищата и библиотеките в България и тяхното състояние. В предаването стана на въпрос и за електронните библиотеки и до колко те ощетяват авторите. По традиция в предаването има много стихове, прочетени от самия автор. Ще научите какво е направил като зам.-министър на културата.
За любителите на хубавата литература предаването е много интересно. Гарантирано ще спечелите много духовна храна за душата.