Любовта, без която не можем 09.02.2018 с Румен Леонидов

ЛЮБОВТА  с Румен Леонидов

На 09.02.2018 г. предаването „Любовта, без която не можем“ е с участието на поета, писателя, преводача, издателя, собственика на сайта „Факел“ и общественика Румен Леонидов. В началото на предаването Румен Леонидов  пожелава: „Дай, Боже, да бъде мирна 2018 и по-справедлива, защото без справедливост животът не е това, което искаме и което мечтаем“. Първият въпрос на Владислав към Румен Леонидов е:

Напоследък не сме те виждали по медиите, на какво се дължи това: на страха от неприятности или че ти си се позатворил малко?

„Второто, аз почти отказвам на всички, много често се явявах, никакъв смисъл не виждам вече, каквото имаше да се каже – казах. Пряко с политика не ми се занимава“.

Р. Л.  отбеляза, че не е отазал само на БРАЙЛ ФМ и на  „Малки истории“ по БНТ, което е позитивно и хубаво предаване“.

Разговорът  с госта засяга  много теми от литературния и обществено-политическия живот в страната. Той отбелязва, че навремето, когато е казал „да дойдат военните“ е имал предвид, че те са чисти,  свестни и читави, но се оказало, че не е точно така.  По-късно е направил глупостта да оглави една партия от бивши военни, генерали и командоси, минали през НАТО, но бивши соц. Да, те са хора, които не са толкова цинични, колкото  му изглеждат полицаите и ченгетата, които са по-умни и социализирани.

Р. Л. разказва подробно за творчеството си  като поет, писател и преводач. Той съвсем не прави сам  сайта „Факел“, който му отнема много време и сили.  Мнението му  за литературната критика днес е, че нея изобщо я няма, защото вече няма издания, където да се публикува литература, тъй като тези издания са нерентабилни, не носят финансов приход и няма кой да заплаща този труд.  Всеки творец трябва сам да си е критик и когато напише нещо, той трябва да го прочете няколко пъти преди да го публикува.

Разговорът с Р. Л.  е много интересен, както отбеляза Владислав – той е човек за шест предавания.

Но за да разберете всички подробности от разговора, чуйте предаването.