Любовта, без която не можем 02.02.2018 с Весела Люцканова

ЛЮБОВТА ,БЕЗ КОЯТО НЕ МОЖЕМ с писателката и издател Весела Люцканова

На 02.02.2018 г. в предаването участва световноизвестната писателка и издател Весела Люцканова. След традиционната визитка, представена от Анелия Велинова, разговорът с гостенката започва с въпроса как подбира заглавията в нейното издателство. Отговорът е: „Ние издаваме преводни и български автори … одобряваме най-добрите (ръкописи на българите), а при чужденците работим с различни агенции… Разбира се ние се информираме и по друг начин какво и как трябва да издадем. Избираме все добри книги…, (чиито) автори застъпват тезата за добротата, за справедливостта, за наказанието дори“.
Весела споделя, че има поредица със съдебни трилъри с много добри автори, предимно американски. Друга поредица със съвременна класика, целият Курт Вонегът, дори книгите, които са цензурирани преди време. Издателката мисли, че в трудни времвна хората търсят развлекателна литература, че днес по-трудно се издава и още по-трудно се продава.
Водещиите задават още много въпроси, на които Весела Люцканова е така любезна да отговори. В студиото всички заедно коментират нейното изключително богато творчество. Става дума и за последната й книга „Животът е другаде“ с теми от съвремието ни: осиновяване на сираци, фондации и нечестно забогатяване, търсене на изход в чужбина.
Няма как да се опише всичко, затова чуйте предаването! Както винаги то е много интересно. Приятно слушане – ще спечелите един час удоволствие!